Wanneer belastingaangifte doen?

Zorg dat uw aangifte vóór 1 mei 2024 afgerond is.

ALTIJD gratis en vrijblijvend

Aangesloten belastingadviseurs

1. Plaats uw aanvraag

Uw aanvraag plaatst u gratis en vrijblijvend via ons contactformulier.

2. Informatie en offerte

Ontvang informatie op uw vragen en vrijblijvende offertes op maat.

3. Kies uw belastingadviseur

Vergelijk de offertes, bespaar en kies een belastingadviseur in uw regio. Zó geregeld!

Wanneer belastingaangifte doen?

Aan het begin van elk nieuw jaar, in de maanden januari en februari, is het belangrijk om alert te zijn op uw brievenbus en Berichtenbox op mijn.overheid.nl. Dit is de periode waarin iedereen met een inkomen uit werk of een uitkering een bericht van de Belastingdienst krijgt over de belastingaangifte. Geen paniek, u hebt dan nog even de tijd. Lees hier meer over wanneer u belastingaangifte moet doet en waar u op moet letten.

Voor wanneer moet ik belastingaangifte doen?

De uiterste inleverdatum voor uw belastingaangifte is 1 mei. U kunt vanaf het moment dat u de jaaropgaaf ontvangt van uw werkgever of uitkeringsinstelling uw aangifte afhandelen. Wilt u zo snel mogelijk duidelijkheid over of u belasting dient te betalen of terugkrijgt? Doe dan nog aangifte vóór 1 april. In dat geval ontvangt u voor 1 juli antwoord van de Belastingdienst.

Geen bericht ontvangen van de Belastingdienst?

We willen u erop attent maken dat het mogelijk is dat u aan het begin van het jaar geen brief ontvangt van de Belastingdienst over uw belastingaangifte. Dit wil niet zeggen dat u geen belastingaangifte hoeft te doen. Check zelf of u wel of geen aangifte hoeft te doen door een proef in te vullen op Mijn Belastingdienst.nl. In sommige gevallen kunt u belasting terugkrijgen. De fiscus beschikt bijvoorbeeld niet over de ziektekosten die u mogelijk gemaakt hebt en die u als aftrekpost kunt gebruiken.

Wanneer hoef ik geen aangifte te doen?

Wanneer u de proef hebt ingevuld en blijkt dat u minder dan € 15 belasting terugkrijgt, dan hoeft u geen aangifte te doen. De Belastingdienst keert bedragen onder de € 15 niet uit. Blijkt dat u minder dan € 46 dient te betalen, ook dan hoeft u geen aangifte te doen, omdat u bedragen onder de € 46 niet hoeft te voldoen. Deze regel geldt echter niet als u een voorlopige aanslag hebt gekregen met een bedrag dat u dient te betalen.

Uitstel aanvragen

Gaat het niet lukken om uw belastingaangifte voor 1 mei te doen? Dan kunt u uitstel aanvragen tot 1 september. U hoort deze aanvraag in te dienen vóór de datum waarop uw aanvraag binnen moet zijn. Blijkt dat er sprake is van een te betalen aanslag, dan betaalt u daarover vanaf 4 juli 4% belastingrente. Is uw belastingaangifte niet voor 1 mei binnen en hebt u geen uitstel aangevraagd? Dan ontvangt u nog een aanmaning en 10 dagen uitstel. Onderneemt u geen actie, dan krijgt u een verzuimboete. Hebt u nog vragen? Schroom dan niet om hier contact met ons op te nemen.

Waarom Belastingadvies Direct?

  • Plaats gratis uw aanvraag
  • Ontvang binnen 24 uur meerdere offertes
  • Belastingadviseurs uit uw regio reageren
  • Vergelijk en kies uw belastingadviseur

Belastingadvies contact en informatie