Hoe regelt u de urenregistratie?

Voordelen van online urenregistratie.

Plaats uw aanvraag

ALTIJD gratis en vrijblijvend

Aangesloten bedrijven

1. Plaats uw aanvraag

Uw aanvraag plaatst u gratis en vrijblijvend via ons contactformulier.

2. Informatie en offerte

Ontvang informatie op uw vragen en vrijblijvende offertes op maat.

3. Kies uw belastingadviseur

Vergelijk de offertes, bespaar en kies een belastingadviseur in uw regio. Zó geregeld!

Het belang van goede urenregistratie eenvoudig uitgelegd

Het handmatig bijhouden van de werktijden van werknemers kan een tijdrovende bezigheid zijn. Van oudsher vullen werknemers hun uren op een formulier, wat vervolgens naar HR gestuurd wordt en daar wordt verwerkt. Dit moet handiger kunnen. Met online urenregistratie kan dit proces een stuk sneller verlopen. Werknemers kunnen op elk moment hun uren bijhouden en bijwerken. Deze informatie wordt automatisch opgeslagen en hoeft niet nog eens verwerkt te worden door de HR afdeling nodig. Gelukkig maar, want een goede urenregistratie is van groot belang voor zowel grote organisaties als zzp’ers. Voor zzp’ers en starters is een goede urenregistratie noodzakelijk om aanspraak te maken op de ondernemersaftrek van de Belastingdienst. Meer weten over de urenregistratie? Lees dan snel verder.

Online urenregistratie

Urenverantwoording is voor elke ondernemers een essentieel onderdeel voor succes. Het draagt niet alleen bij aan een gezonde boekhouding, maar is ook handig voor het monitoren van kosten en succesvol projectmanagement. Online urenregistratie software zijn systemen waarmee u online uw uren bij kunt houden en in kunt zien. Door online uren te registreren verzekert u zich van een nauwkeurige en betrouwbare verwerking ervan. Door tijdsregistratie per opdracht of project in te delen, is alles goed geordend en heeft u altijd een goed overzicht.

Waarom online urenregistratie software?

Wanneer urenverantwoording naar behoren wordt onderhouden en gehandhaafd binnen uw bedrijf, zal het fungeren als een schriftelijk bewijs voor de tijd die is besteed aan werkgerelateerde activiteiten. Tijdregistratie wordt steeds vaker online gedaan, omdat het een handige, snelle en overzichtelijke manier van urenverantwoording is. Bovendien biedt het online vastleggen van uren u de mogelijkheid om uw urenregistratie te koppelen aan andere programma’s, zoals factuur- en boekhoudpakketten. Op deze manier kunt u eenvoudig uren inboeken en gewerkte uren factureren. Ook voorkomt u fouten, doordat gegevens niet meer handmatig ingevoerd hoeven te worden. Het scheelt dus een hoop tijd en daarmee ook een hoop kosten.

Voordelen van online urenregistratie

Online urenregistratie kan veel voordelen met zich mee brengen. Hieronder worden vier voordelen uiteengezet, die het belang van een goede urenregistratie toelichten.

1. Ondernemersaftrek

Voor ZZP’ers is een goede urenregistratie erg belangrijk. Als ondernemer kunt u namelijk aanspraak maken op diverse fiscale voordelen, wanneer je aan een urencriterium van 1225 uur voldoet. Zo kunt u bijvoorbeeld profiteren van de ondernemersaftrek, waaronder de zelfstandigenaftrek en startersaftrek valt. Dit betekent dat u een fors bedrag kunt aftrekken van uw winst. De zelfstandigenaftrek is in 2016 € 7.280 voor ondernemers die de AOW-leeftijd nog niet hebben bereikt. U maak aanspraak op een verhoging van de zelfstandigenaftrek met een bedrag van € 2.123 (startersaftrek) indien u voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • U was in 1 of meer van de 5 voorafgaande kalenderjaren geen ondernemer.
  • U paste in die periode niet meer dan 2 keer zelfstandigenaftrek toe.

Meer weten hierover? Hier vindt u meer informatie over deze aftrekposten.

2. Meer inzicht

Omdat u de gewerkte uren per project, taak of opdracht kunt aangeven zorgt het voor voor een beter overzicht van de tijdsduur van alle activiteiten. Dit geeft werkgevers ook een goed inzicht in hoeveel tijd bepaalde werkzaamheden in beslag nemen en dus de efficiëntie van de organisatie.

3. Integreren met andere programma’s

Online urenverantwoording biedt daarnaast ook integratie- en automatiseringsmogelijkheden. Wanneer u bijvoorbeeld ook een urenregistratie app download, kunt u altijd en overal de gewerkte uren bijhouden. Ook kunt u met deze software geregistreerde uren direct factureren. Dankzij ingebouwde modules kan dit binnen enkele muisklikken worden opgesteld. Op deze manier kunt u dus geheel automatisch een foutloze factuur maken.

4. Beveiliging van uw gegevens

Het is van essentieel belang om uw urenverantwoording goed en veilig te bewaren. Met de software van nu wordt er elke dag automatisch een back-up gemaakt van uw data, zodat het niet verloren gaat. Zo bent u er zeker van dat uw urenadministratie veilig bewaard blijft.

Conclusie

Kort samengevat, brengt online urenregistratie veel voordelen met zich mee. Het maakt zaken inzichtelijker, zorgt voor meer efficiëntie en kan ZZP’ers ondersteunen met het verantwoorden van een urencriterium, om aanspraak te maken op de ondernemersaftrek. Een online urenregistratie bespaart daarom voor iedere ondernemer.

Waarom Belastingadvies Direct?

  • Plaats gratis uw aanvraag
  • Ontvang binnen 24 uur meerdere offertes
  • Belastingadviseurs uit uw regio reageren
  • Vergelijk en kies uw belastingadviseur

Contact en informatie