Voordelen online factureren

Uw belastingzaken gewoon goed geregeld.

ALTIJD gratis en vrijblijvend

Aangesloten belastingadviseurs

1. Plaats uw aanvraag

Uw aanvraag plaatst u gratis en vrijblijvend via ons contactformulier.

2. Informatie en offerte

Ontvang informatie op uw vragen en vrijblijvende offertes op maat.

3. Kies uw belastingadviseur

Vergelijk de offertes, bespaar en kies een belastingadviseur in uw regio. Zó geregeld!

De voordelen van online factureren

Bedrijven doen tegenwoordig steeds meer activiteiten online door de digitalisatie van onze omgeving. Online werken brengt veel voordelen met zich mee. U heeft overal toegang tot uw gegevens en kunt werken volgens uw eigen voorkeuren, die het beste aansluiten aan uw wensen. U kunt nu ook uw facturatie online doen. Dit brengt veel voordelen met zich mee, zoals het besparen van tijd en dus ook geld. In dit artikel vindt u de belangrijkste voordelen van online factureren op een rij.

Wat is online facturatie?

Wanneer u online factureert, maakt u gebruik van een softwareprogramma om snel een professionele factuur te maken. Met Word of Excel een factuur opstellen is niet meer van deze tijd. Er zijn tegenwoordig veel Nederlandse facturatie software systemen waarmee u eenvoudig een factuur mee kunt maken. Zelfs wanneer u er niet veel facturen hoeft te maken, kan een online factuurprogramma al snel uit door het gemak, de professionaliteit en de tijdsbesparing die u ermee maakt.

Snel een factuur gemaakt

Zoals eerder benoemd kan online facturatie het facturatieproces een stuk sneller laten verlopen. U maakt eenvoudig facturen, door automatisch klantgegevens via uw klantenbestand in de facturen in te voegen. De meeste programma’s beschikken over standaard template voor de lay-out voor de facturen. Hierdoor hoeft u geen tijd meer te besteden aan het zelf maken van een lay-out en heeft u een factuur direct opgesteld. Op deze manier is een online factuur maken zo gedaan.

Snel een factuur verstuurd

Doordat u de facturen digitaal beschikbaar hebt, kunt u deze ook meteen online versturen naar de desbetreffende klant. Hierdoor ontvangt de klant sneller zijn factuur, dan over de post, en heeft u ook sneller uw geld binnen. Het handige aan facturatie software is dat u van te voren de facturatie kunt inplannen. Zo bespaart u hier ook weer tijd mee en heeft u er even geen omkijken meer naar.

Kleine kans op fouten

Door facturen op te stellen op basis van de gegevens uit uw klantenbestand, voorkomt u ook de kans op fouten. Hierdoor verloopt het proces een stuk soepeler en hoeft u geen extra tijd te besteden aan het corrigeren van fouten. Wanneer de data in het klantenbestand klopt, klopt dit ook op de facturen. Wanneer u een factuur wilt herhalen, kan dit met een simpele druk op de knop of zelfs volledig automatisch wanneer u periodiek factureert. Ook kunnen fouten worden voorkomen doordat de factuur automatisch als boekingsvoorstel in de administratie van de klant wordt geplaatst.

Facturatie automatiseren

De meest belangrijke manier om uw facturatie te versnellen is door uw facturatie systeem te koppelen aan andere programma’s. De facturatie gaat een stuk efficiënter met een integratie tussen systemen van de Belastingdienst, een webwinkel, de bank of de Kamer van Koophandel. Met een koppeling tussen bijvoorbeeld de Kamer van Koophandel en uw factuurprogramma kunt u eenvoudig contact- en bedrijfsgegevens uit de database van de Kamer van Koophandel halen. Dit scheelt weer een hoop invoerwerk. Veel factuurprogramma’s kunnen het systeem ook integreren met de bank. Hierdoor kunt u makkelijk bankafschriften in uw facturatiesysteem inladen of een iDeal link op de factuur zetten. Ook is er factuur software waarmee u direct de BTW-aangifte naar de Belastingdienst kunt sturen. De tijd die u normaal aan uw administratie besteedt, kunt u hiermee dus flink inkorten.

Waarom Belastingadvies Direct?

  • Plaats gratis uw aanvraag
  • Ontvang binnen 24 uur meerdere offertes
  • Belastingadviseurs uit uw regio reageren
  • Vergelijk en kies uw belastingadviseur

Belastingadvies contact en informatie