Aangifte omzetbelasting

Een erkende belastingadviseur neemt het graag voor u uit handen.

Plaats uw aanvraag

ALTIJD gratis en vrijblijvend

Aangesloten belastingadviseurs

1. Plaats uw aanvraag

Uw aanvraag plaatst u gratis en vrijblijvend via ons contactformulier.

2. Informatie en offerte

Ontvang informatie op uw vragen en vrijblijvende offertes op maat.

3. Kies uw belastingadviseur

Vergelijk de offertes, bespaar en kies een belastingadviseur in uw regio. Zó geregeld!

Omzetbelasting

Een eigen zaak runnen gaat gepaard met diverse fiscale verplichtingen. Bijna alle ondernemers, op enkele uitzonderingen na, dienen omzetbelasting af te dragen. Omzetbelasting? Wat is dat ook alweer? Bij de meeste mensen staat het beter bekend als de ‘btw’ (belasting over toegevoegde waarde). In plaats van dat u zich hierin gaat verdiepen, bent u liever bezig met ondernemen binnen uw vakgebied. Een professionele belastingadviseur neemt deze last graag van uw over. Dan weet u bovendien zeker dat het goed gebeurt!

Wat u moet weten over omzetbelasting

Op de producten en diensten die ondernemers leveren heft de overheid btw of omzetbelasting. Als ondernemer berekent u deze prijs door aan de consument. Vervolgens dient u de btw, die de consument aan u betaald heeft, af te dragen aan de Belastingdienst. Dat klinkt eenvoudig, maar toch zijn er een aantal zaken waar u op bedacht moet zijn. Zo wordt niet iedereen die als zelfstandige aan de slag gaat als btw-plichtige gezien. Hoe zit het met de btw die u zelf hebt betaald over aangekochte producten of diensten? Hoe en wanneer dient de aangifte gedaan te worden? En welke uitzonderingen zijn er? Via Belastingadvies Direct vindt u gemakkelijk een betrouwbare belastingadviseur die u kan informeren over uw persoonlijke situatie.

Bent u ondernemer voor de btw?

Bijna iedereen die zelfstandige activiteiten uitvoert en hiervoor regelmatig inkomsten ontvangt, is ondernemer voor de btw. Het maakt niets uit onder welke rechtsvorm u valt en of u winst of verlies draait. Hebt u zelfstandige activiteiten naast een vaste baan? Ook dan dient u doorgaans btw-aangifte te doen. Voert u incidenteel werkzaamheden uit, dan kan het zijn dat de Belastingdienst u niet als ondernemer voor de btw ziet. Het is ook mogelijk dat u geen ondernemer bent voor de inkomstenbelasting, omdat uw winst gering is, maar wel voor de btw. Als ondernemer voor de btw, ontvangt u een btw-nummer. U bent verplicht om dit nummer op alle facturen te zetten en om een overzicht bij te houden van alle verstuurde en ontvangen facturen.

De aangifte van de omzetbelasting

Hebt u btw ontvangen van uw klanten, dan draagt u dit af aan de Belastingdienst. Maar vergeet niet dat u de btw die u zelf hebt betaald aan leveranciers hiervan kunt aftrekken. Uiteindelijk betaalt u dus btw over het verschil tussen de aankoopprijs en de verkoopprijs. De btw wordt altijd verrekend over de totaalprijs (inclusief alle bijkomende kosten) van uw producten of diensten. Wanneer u zich hebt aangemeld als ondernemer, ontvangt u van de Belastingdienst een bericht over wanneer u btw-aangifte moet doen. De meeste ondernemers doen dit per kwartaal. U kunt een verzoek indienen om maandelijks of per jaar aangifte te doen. De aangifte wordt digitaal gedaan via de website van de Belastingdienst.

Hulp nodig met uw omzetbelasting?

Het is belangrijk dat de aangifte van uw omzetbelasting goed gebeurt. Als u uw aangifte vergeet of te laat inlevert, kunt u een naheffingsaanslag krijgen. De Belastingdienst maakt dan een schatting. Deze schatting kan te hoog of te laag uitvallen, wat tot extra regelwerk leidt. U kunt ook een boete krijgen als de aangifte niet op tijd binnen is. U kunt deze onnodige kosten en dit onnodige belastingleed voorkomen door een van de bij ons aangesloten belastingadviseurs in te schakelen. Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van belastingadviseurs in uw omgeving.

Waarom Belastingadvies Direct?

  • Plaats gratis uw aanvraag
  • Ontvang binnen 24 uur meerdere offertes
  • Belastingadviseurs uit uw regio reageren
  • Vergelijk en kies uw belastingadviseur

Belastingadvies contact en informatie