Jaarrekening opstellen

Samen met uw belastingadviseur, goed geregeld.

Plaats uw aanvraag

ALTIJD gratis en vrijblijvend

Aangesloten belastingadviseurs

1. Plaats uw aanvraag

Uw aanvraag plaatst u gratis en vrijblijvend via ons contactformulier.

2. Informatie en offerte

Ontvang informatie op uw vragen en vrijblijvende offertes op maat.

3. Kies uw belastingadviseur

Vergelijk de offertes, bespaar en kies een belastingadviseur in uw regio. Zó geregeld!

Jaarrekening laten opstellen

Een bedrijf runnen betekent voortdurend alert zijn op hoe het met uw bedrijf gaat. Bijsturen, nieuwe kansen grijpen, bedreigingen te slim af zijn, etc. Een jaarrekening kan u daarbij helpen; dit is het jaarlijks overzicht van de financiële situatie van uw bedrijf. Bijna alle ondernemers zijn verplicht om financiële verantwoording af te leggen bij de Belastingdienst d.m.v. het indienen van de jaarrekening. Lees hier meer over wat u moet weten over de jaarrekening en vind hier gemakkelijk een belastingadviseur die u helpt met het opstellen van uw jaarrekening.

Wat is een jaarrekening?

Een jaarrekening bestaat uit drie onderdelen. Op de eerste plaats moet de balans opgemaakt worden per 31 december van het boekjaar. De balans kunt u zien als een momentopname van alle bezittingen en schulden van uw bedrijf. Oftewel, het geeft inzicht in de huidige financiële situatie van uw bedrijf. Op de tweede plaats is er een resultatenrekening nodig, dit wordt ook wel de winst- en verliesrekening genoemd. Op de derde plaats moet er op beide een toelichting komen. Hoe uitgebreid deze toelichting is, hangt af van het soort bedrijf. Bij kleine bedrijven hoeft alleen uitgelegd te worden hoe de balans tot stand is gekomen.

Wie moet een jaarrekening opstellen?

Bijna elke onderneming is verplicht om elk jaar een jaarrekening op te stellen. Zzp’ers vormen hierop een uitzondering. Zij dienen aan het einde van het jaar de balans op te maken en een winst- en verliesrekening op te stellen, maar een jaarrekening is niet verplicht voor de Belastingdienst. In sommige situaties kan het echter verstandig zijn om toch een jaarrekening te laten maken. Wilt u bijvoorbeeld een lening of een hypotheek aanvragen, dan vraagt de bank meestal om een jaarrekening. De bank wil een garantie dat u in staat bent om de lening af te lossen. Daarnaast kan het zijn dat u het als zzp’er toch prettig vindt om een goed inzicht te hebben in de situatie van uw bedrijf.

Belang van een goede jaarrekening

Een goed opgestelde jaarrekening is belangrijk om aan uw verplichtingen bij de Belastingdienst te voldoen (tenzij u zzp’er bent). Daarnaast kunt u samen met uw belastingadviseur de cijfers eens goed analyseren om de juiste beslissingen voor uw bedrijf te maken. Aan de hand van de informatie uit de jaarrekening, kunt u bijvoorbeeld beslissen of u dat nieuwe dure apparaat wel of niet kunt aanschaffen of dat u die mooie auto wel of niet kunt kopen. Aan de hand van uw jaarrekening kunt u eveneens vergelijkingen maken met voorgaande jaren, analyseren of u goed op weg bent en eventueel vergelijkingen maken met andere bedrijven binnen uw branche om uw positie te bepalen. Kortom; een handig instrument die jaarrekening!

Laat de jaarrekening aan een professional over!

Geen affiniteit met boekhouden en fiscale verplichtingen? Dan raden we u aan om het opstellen van uw jaarrekening aan een professionele belastingadviseur over te laten. Uw jaarrekening opstellen is een hele klus. De jaarrekening moet perfect aansluiten op uw administratie en al uw facturen, afschriften en bonnen. Het gaat hier om uitgebreide kennis van boekhouden, fiscale regels en plichten en precisiewerk. We kunnen ons voorstellen dat u zich daar als ondernemer onzeker over kan voelen. Neem in dat geval hier contact met ons op. Wij zorgen ervoor dat u binnen 24 uur kosteloze offertes ontvangt van meerdere belastingadviseurs in uw regio. Vergelijk en kies de belastingadviseur die u het meeste aanspreekt. Deze service is geheel vrijblijvend.

Waarom Belastingadvies Direct?

  • Plaats gratis uw aanvraag
  • Ontvang binnen 24 uur meerdere offertes
  • Belastingadviseurs uit uw regio reageren
  • Vergelijk en kies uw belastingadviseur

Belastingadvies contact en informatie