Hulp bij het doen van uw belastingaangifte.

Uw belastingzaken gewoon goed geregeld.

Plaats uw aanvraag

ALTIJD gratis en vrijblijvend

Aangesloten belastingadviseurs

1. Plaats uw aanvraag

Uw aanvraag plaatst u gratis en vrijblijvend via ons contactformulier.

2. Informatie en offerte

Ontvang informatie op uw vragen en vrijblijvende offertes op maat.

3. Kies uw belastingadviseur

Vergelijk de offertes, bespaar en kies een belastingadviseur in uw regio. Zó geregeld!

Hulp bij het doen van uw belastingaangifte

Veel mensen vinden het invullen van de belastingaangifte verwarrend en lastig om te doen. Dit is goed te begrijpen want de regels veranderen steeds door constante wetswijzigingen. Het is daarom verstandig uw belasting aangifte uit te besteden wanneer u er zelf niet meer uitkomt. Hiermee voorkomt u ook dat u perongelijk wat fout invult en plotseling voor extra kosten moet opdraaien.

Wat is een belastingaangifte?

Een belastingaangifte is bedoeld om vast te stellen wat uw persoonlijke bijdrage aan de staat is. Wanneer er loon wordt ingehouden in de vorm van loonheffing is dit een voorheffing, er komt dus nog een definieve heffing. Voor een definitieve heffing, moet u eerst belastingaangifte doen. Hierna volgt een rekening die aanslag wordt genoemd, hierin wordt de ingehouden loofheffing berekend. Wanneer u extra inkomsten hebt kan het zijn dat u flink moet bijbetalen. U krijgt dan een brief van de fiscus dat u extra moet betalen, maar het kan ook zijn dat u geld terug krijgt. Iedereen moet ieder jaar voor 1 mei de belastingaangifte ingevuld hebben en ingediend. Daarover ontvangt iedereen een brief of automatisch bericht online.

Verschillende boxen

Wanneer u belastingaangifte gaat doen zijn er verschillende boxen waarin verschillende soorten inkomen moeten worden verwerkt. Er zijn namelijk onderlinge verschillen tussen de 3 groepen boxen, ze worden anders belast. Elk soort inkomen valt in box 1, de inkomsten worden per box behandeld en zo veel mogelijk per box belast. Hieronder ziet u de verschillende boxen:

Box 1: belastbaar inkomen uit werk en woning.
Box 2: belastbaar inkomen uit aanmerkelijk belang.
Box 3: belastbaar inkomen uit sparen en beleggen.

Welke zaken horen er in box 3?

Bij de belastingaangifte gaat het bij box 3 om uw bezittingen zoals beleggingen, spaartegoeden, een tweede huis, contant geld, ontroerend goed, schenkingen, uitgeleend geld, fysiek goud en zilver en andere roerende zaken. Waar u uw geld ook heeft gestald, alles telt mee. Ook wanneer u geld of belegingen in het buitenland heeft, telt dit allemaal mee. Geef altijd eerlijk aan wanneer u geld in het buitenland heeft, dit kan anders voor grote problemen zorgen bij de fiscus. Nederland heeft namelijk veel afspraken en belastingverdragen met het buitenland waardoor de fiscus er vroeg of laat achterkomt.

Mag u een creditcard aftrekken in box 3?

Op uw bezittingen mag u uw schulden aftrekken. Uw vermogen is dus het verschil tussen uw bezittingen en uw schulden. Over het deel van uw vermogen in box 3 dat boven de heffingsvrije voet valt betaalt u belasting. Let wel op want niet al uw bezittingen horen in box 3. Wanneer je een eigen woning hebt met hypotheek schulden, valt dit in box 1. Andere leningen zoals een studie schuld, creditcard en doorlopend krediet vallen wel allemaal in box 3. Lees meer over het aanvragen van een creditcard. Dit kan dus voordeling zijn omdat deze van uw vermogen worden afgetrokken. Een creditcard kunt u dus net als andere schulden aftrekken van uw bezittingen. Roerende zaken voor eigen gebruik of gebruik binnen uw gezin zoals een auto of caravan hoeven ook niet bij uw vermogen te worden geteld, tenzij u ze verhuurt.

Waarom Belastingadvies Direct?

  • Plaats gratis uw aanvraag
  • Ontvang binnen 24 uur meerdere offertes
  • Belastingadviseurs uit uw regio reageren
  • Vergelijk en kies uw belastingadviseur

Belastingadvies contact en informatie