Belastingaangifte bij overlijden 2017-08-31T14:06:13+00:00

Belastingaangifte bij overlijden

Afspraak maken? Neem gerust contact op.

Plaats uw aanvraag

ALTIJD gratis en vrijblijvend

Aangesloten belastingadviseurs

1. Plaats uw aanvraag

Uw aanvraag plaatst u gratis en vrijblijvend via ons contactformulier.

2. Informatie en offerte

Ontvang informatie op uw vragen en vrijblijvende offertes op maat.

3. Kies uw belastingadviseur

Vergelijk de offertes, bespaar en kies een belastingadviseur in uw regio. Zó geregeld!

Belastingaangifte bij overlijden

Rondom het overlijden van een dierbare moet veel geregeld worden. Dat is altijd een zware taak, vanwege de vele emoties waar u op zo’n moment mee te kampen hebt. Het overlijden van een dierbare is niet iets waar u graag bij stilstaat, ook de belastingaangifte is voor de meeste mensen een vervelende jaarlijks terugkerende verplichting. We kunnen het ons voorstellen dat u bij het overlijden van uw partner wel wat hulp bij uw belastingaangifte kunt gebruiken. We helpen u hier om snel in contact te komen met deskundige en betrokken belastingadviseurs in uw regio.

Wat moet er geregeld worden?

Wat u moet regelen met betrekking tot de belastingaangifte na het overlijden van uw partner is afhankelijk van of u en uw partner wel of geen fiscale partners waren. Wanneer u getrouwd was of een geregistreerd partnerschap had afgesloten, betekent dit dat u en uw partner fiscale partners waren. Maar ook in andere gevallen kan het zijn dat u als fiscale partners werd beschouwd, bijvoorbeeld omdat u samen kinderen had of samen een woning had gekocht. Of u wel of geen fiscaal partnerschap had is van invloed op de belastingaangifte.

Gevolgen wel of geen fiscaal partnerschap

Was er geen sprake van fiscaal partnerschap? Zorg dan dat de lopende voorlopige aanslag direct wordt stopgezet. Wanneer er sprake was van een fiscaal partnerschap blijft deze status geldig gedurende het hele jaar waarin uw partner is overleden. Het is mogelijk om bepaalde inkomsten en aftrekposten te verdelen. Aan het einde van het jaar dient u uw belastingaangifte in. Het is ook mogelijk om het fiscaal partnerschap meteen na het overlijden te beëindigen. In dat geval moet u meteen de belastingaangifte van de overledene indienen. U kunt nu bepaalde aftrekposten en inkomsten niet meer verdelen. Wat is in uw situatie de beste keuze? Wat zijn de gevolgen van uw keuze? Wat zijn de consequenties voor de erfbelasting en toeslagen? Schakel voor de antwoorden op deze vragen een professionele belastingadviseur in.

Belastingdienst en overlijden

Het is belangrijk dat u altijd aan de Belastingdienst uw veranderde situatie doorgeeft. Wanneer uw overleden partner de afgelopen jaren belastingaangifte heeft gedaan zal u van de Belastingdienst als nabestaande automatisch een F-formulier toegestuurd krijgen. De ‘F’ staat voor ‘Finale’. Via het F-formulier kunt u de belastingaangifte van de overledene indienen. Ook deze aangifte moet evenals uw eigen belastingaangifte voor 1 april bij de Belastingdienst binnen zijn. Haalt u deze inleverdatum niet, dan kunt u uitstel aanvragen tot 1 september. Wanneer u een belastingadviseur inschakelt zult u zich veel geregel, zorgen en tijd kunnen besparen.

Contact

Neem hier online contact met ons op voor gratis en vrijblijvende offertes van belastingadviseurs in uw omgeving.

Waarom Belastingadvies Direct?

  • Plaats gratis uw aanvraag
  • Ontvang binnen 24 uur meerdere offertes
  • Belastingadviseurs uit uw regio reageren
  • Vergelijk en kies uw belastingadviseur

Contact en informatie